У Житомирі вже вчетверте відбудеться вечір колядок, на якому збиратимуть кошти для дітей-сиріт

11 Січня 2015 14:09
zhitomir.info

zhitomir.info

11 січня в драмтеатрі Житомира відбудеться традиційний вечір колядок.

Про це розповів архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим під час прес-конференції, присвяченій цьому заходу, – повідомляє прес-служба єпархії.

11 січня о 16.00 у приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги відбудеться благодійний вечір колядок та вінчування. Мета заходу – зберегти та розвивати різдвяні традиції, а також провести оздоровлення дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування.

Благодійний вечір колядок та вінчування у Житомирі буде проводитися вже вчетверте. Щороку, завдяки зібраним на заході коштам, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають змогу проходити оздоровлення. Хлопчики та дівчатка отримують відпочинок не тільки фізичний, а й духовний.

Архієпископ Никодим закликав усіх, хто має любов у серці, хто має віру та надію, кому не байдуже горе інших людей, прийти, допомогти, духовно відпочити і надати можливість діткам відчути тепло, радість та турботу.

У благодійному вечорі колядок братимуть участь різні церковні хори та світські колективи, відомі українські виконавці: архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Житомира, хори інших храмів єпархії, академічна хорова капела «Орея», академічний ансамбль танцю «Сонечко» Житомирської школи хореографічного мистецтва, фіналіст телешоу «Голос країни» Артем Кондратюк, народний артист України Юрій Градовський, заслужені артисти України Ірина Шинкарук, Павло Мрежук, український бард, кобзар, бандурист, володар «Гран-прі» першого фестивалю «Червона Рута» Василь Жданкін з донькою Анастасією.

Вхід на концерт безкоштовний. У залі та при вході стоятимуть скриньки, аби кожен небайдужий зміг доєднатися до благодійності.

Джерело: zhitomir.info