У Житомирській області не будуть виділяти з бюджету кошти на лікування «чорнобильців»

12 Січня 2015 10:36

zhitomir.info

zhitomir.info

У Житомирській області не будуть використовувати кошти обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідне розпорядження 30 грудня 2014 року підписав перший заступник губернатора Геннадій Дмитренко.

«Відмінити розпорядження голови обласної державної адміністрації від 07.02.2011 № 47 «Про використання коштів обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» із змінами, внесеними розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 19.09.2011 № 327 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 07.02.2011 № 47», – йдеться у документі, опублікованому на сайті облдержадміністрації.

За інформацією ОДА, у Житомирській області проживає 280 тис. людей, постраждалих від Чорнобильської аварії, і 8 тисяч 600 ліквідаторів. Під час вшанування у грудні минулого року учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, губернатор Сергій Машковський зазначив, що на придбання медикаментів для «чорнобильців» було спрямовано 10,8 млн. грн.

Нагадаємо з 1 січня 2015 року набув чинності Закон України № 76-VIII від 28 грудня 2014 р. «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України». Відповідно до п.4 цього закону, із Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виключили пункти щодо першочергового щорічного безплатного забезпечення санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок учасників ліквідації аварії на ЧАЕС ІІ та ІІІ категорій. Крім того, із закону повністю виключили статтю 23, чим позбавили компенсації та пільг громадян, віднесених до IV категорії – особи, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у цій зоні не менше чотирьох років.

Джерело: zhitomir.info