Житомирські правоохоронці не знайшли складу злочину у нападі на журналіста

14 Січня 2015 15:36
1.zt.ua

1.zt.ua

У нападі сина депутата Юрія Ткаченка на журналіста “Житомир.info” Сергія Григорчука житомирські правоохоронці не знайшли нічого протиправного.Справу закрили ще в серпні, а повідомлення про це журналісту Сергію Григорчуку надіслали лише днями.

Крім цього, за словами Григорчука, у жовтні він намагався дізнатися подробиці щодо цього факту в правоохоронців і ті запевнили, що слідство ще триває.

За увесь час так і не був допитаний свідок інциденту Валерій Арушанян, який на власні очі бачив, що син депутата вибив із рук журналіста планшет, а потім ще й вдарив його. На той час Григорчук вів пряму трансляцію з міської ради.

Під час перерви зйомку продовджував у коридорі, де на нього й напав Ткаченко. Жодних пояснень таким своїм діям він не надав, а міліціянтам згодом повідомив, що не знайомий особисто з журналістом.

Григорчук має свою версію подій і запевняє, що Ткаченко його знав, адже до цього журналіст робив сюжет про скандальне будівництво його батька по вулиці 1 Травня.

Врешті у своєму висновку правоохоронці зазначили, що кримінальне провадження закрили через відсутність у діянні складу кримінального правопорушення.

Журналісти 14 січня прийшли із плакатами під стіни УМВС та вимагали, аби  справу розглянули належним чином. Крім цього, вони нагадали про ряд інших справ щодо перешкоджання журналістській діяльності, в яких досі не покарані винні.

Представники прес-служби УМВС в Житомирській області кажуть: якщо хтось не задоволений таким рішенням, то має законне право оскаржити його у прокуратурі чи суді. Водночас повідомили, що у цій справі мають провести додаткову перевірку.

В.о начальника УМВС в Житомирській області Григорій Полковніков, з яким журналісти врешті змогли зустрітися у робочому кабінеті після тривалого очікування, порадив написати колективне звернення щодо усіх справ у перешкоджанні журналістській діяльності.

Після цього правоохоронці мають прозвітувати про перебіг розслідування кожної.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua