Житомирська ОДА проголосувала за бюджет на 2015 рік

16 Січня 2015 14:19
segodnya.ua

segodnya.ua

Депутати Житомирської облради прийняли обласний бюджет на 2015 рік.

За прийняття бюджету на сесії 16 січня проголосували 79 депутатів з 83, присутніх у залі (всього в облраді 112 депутатів). Утрималися 3 депутати з фракції ВЧНП.

«Якщо ми сьогодні не підтримаємо бюджет і направимо ці звернення, то можливо хтось там задумається. Наша фракція не підтримує цей бюджет », – сказав представник фракції Всеукраїнської чорнобильської народної партії Володимир Савченко.

Внефраційний депутат, екс-губернатор Юрій Андрійчук запропонував звітувати про виконання бюджету поквартально, а не в кінці року і закликав колег-депутатів підтримати проект бюджету на 2015 рік.

Микола Олещенко (фракція Народної партії) заявив, що незважаючи на розбіжності, його фракція за бюджет проголосує.

«Не думайте, що медицина дуже задоволена тим бюджетом, який є. Але сьогодні прийняття бюджету – це серйозна справа, щоб дати працювати всім комунальним установам області, і пропоную одноголосно проголосувати за цей бюджет. Є пропозиція: керівників, які не опустили руки і не погіршили свої показники за 2014 рік, залишити на цих посадах довічно », – сказав керівник житомирського перинатального центру Юрій Вайсберг (позафракційний).

Депутат фракції «Народний фронт» Олександр Бочковський говорив про величезні залишки, які залишилися в обласному бюджеті в кінці 2014 року, і закликав зробити так, щоб до кінця 2015 року ці залишки були мінімальні.

«Наші поліщуки збідніють в половину, яка ж це фінансова децентралізація? Фракція все розуміє, що сьогодні саме в період військових дій потрібно дати можливість хоча б вижити громаді, але нам потрібен «крик душі», тому що ми оббирали «чорнобильців». Пропоную спочатку прийняти звернення про скасування ліквідації пільг «чорнобильцям», а потім голосувати за бюджет », – сказав голова фракції КПУ Микола Тимошенко.

Голова облради Віталій Француз нагадав, що фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді не голосувала за бюджет, але фракція в обласній раді прийняла рішення підтримати обласний бюджет. Віталій Француз закликав не займатися політиканством, а подумати про жителів області.

Джерело: Житомир.info