На Відкритому Кубку Литви з вільної боротьби спортсменка з Житомирщини здобула золоту медаль

19 Січня 2015 16:37
Житомир.info

Житомир.info

Чотири золотих медалі – такий здобуток українських борчинь на Відкритому Кубку Литви з вільної боротьби, який відбувся у Вільнюсі з 9 по 11 січня.

Про це повідомляє сайт Асоціації спортивної боротьби України.

Одна з переможниць – уродженка міста Новограда-Волинського Житомирської області Світлана Рижикова, випускниця Львівського державного університету фізичної культури. У складі збірної команди України вона та ще троє випускників та студентів цього вузу – аспірантка ЛДУФК Людмила Балушка (вагова категорія до 55 кг), студентка 31 групи факультету фізичного виховання Катерина Жидачевська (60кг) та випускниця Алла Черкасова (69 кг), – здобули чотири золоті медалі.

Світлана перемогла у ваговій категорії 75 кг.

Усі четверо – вихованки заслуженого тренера України, викладача кафедри атлетичних видів спорту ЛДУФК Андрія Пістуна.

На змаганнях виступали близько ста спортсменів з шести країн Європи. У підсумку наша національна збірна посіла перше місце у командному заліку.

Як повідомляє Новоград-Волинська щотижнева газета «Звягель», 25-річна Світлана Рижикова – гордість новоград-волинського тренера Юрія Мірзабекяна.

В арсеналі борчині вже є звання Майстра спорту України, членство у національній олімпійській збірній, перемоги у міжнародних турнірах та чемпіонатах. Тепер наша землячка ставить перед собою найбільш амбітну мету — стати учасницею Олімпійських ігор, що пройдуть у 2016-му році у бразильському Ріо-де-Жанейро.

Житомир.info: 25-річна спорсментка із Новограда-Волинського привезла гран-прі з міжнародних змагань у Литві

Під час поєдинку

Житомир.info: 25-річна спорсментка із Новограда-Волинського привезла гран-прі з міжнародних змагань у Литві

“Активістка, спортсменка і просто красуня” Світлана Рижикова у звичайному житті. Фото газети “Звягель”

Джерело: Житомир.info