Реформа ДАІ почнеться з Києва – набір кандидатів вже розпочато

20 Січня 2015 09:11
zhitomir.info

zhitomir.info

Реформування міліції почнеться з Києва, у столиці стартувала реєстрація кандидатів на посади у нову патрульну службу.

Про це під час брифінгу заявила перший заступник Міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, – інформує прес-служба МВС.

«Реформування МВС України розпочнеться зі столиці. Ми пропонуємо роботу. Реєстрація кандидатів вже почалася. Ми закликаємо всіх йти у відкриту, нову поліцію», – сказала Ека Згуладзе.

За словами заступника Міністра перше, що потрібно зробити бажаючим – заповнити анкету та подати її до центру прийому об’яв у Києві за адресою: вул. Володимирська 57, або заповнити та відправити анкету он-лайн на офіційному сайті МВС України.

«Якщо Ваша анкета пройшла перевірку комісії, Ви отримаєте запрошення на тестування, перевірку фізичного стану, та проходження співбесіди. Після проходження усіх етапів конкурсного відбору Вас чекає навчання на посаду працівника патрульної служби. Це буде принципово новий підхід за європейською програмою підготовки», – підкреслила Згуладзе.

Вона зазначила, що усі чоловіки та жінки від 21 до 35 років можуть бути прийнятими на службу. Зарплатня працівників патрульної служби буде від 6 до 8 тисяч гривень.

Обов’язковою для кандидатів буде середня освіта, решті навичок майбутніх патрульних навчать у процесі підготовки. Основним стане вміння комунікації з людьми.

У кандидатів перевірятимуть стан здоров’я, проводитимуть ряд тестів, аби виявити рівень знань та мотивацію до служби. Обов’язковими є почуття відповідальності, логічне мислення та вміння працювати в команді. Однак одним з найважливіших критеріїв стане вивчення цінностей кожного кандидата на службу.

Заявки прийматимуть до 6 лютого. У патрульну службу Києва планують набрати близько 2 тисяч претендентів.

Кандидати, які зареєструються, по мірі подання заяв проходитимуть тести. У МВС створюють нову програму навчання, процес підготовки стартує на початку березня і триватиме близько 3 місяців. Навчання здійснюватимуть на базі існуючої інфраструктури.

За словами першого заступника Міністра, у МВС наразі 2 пілотних проекти у Львівській та Хмельницькій областях. Пілотні проекти проводяться для того, аби уникнути помилок. ДАІ повність реформують. Нова служба буде працювати по новому. Діючі працівники МВС також будуть проходити конкурсний відбір.

Житомир.info: МВС почало набір кандидатів у нову патрульну службу, Державтоінспекція буде реформована

Джерело: Житомир.info