На День Соборності у Житомирі створять «живий ланцюг»

22 Січня 2015 07:03
vch-uman.in.ua

vch-uman.in.ua

22 січня, у День Соборності України житомирян і гостей міста запрошують долучитися до створення «живий ланцюг» і показати, що схід і захід України разом, що Житомирщина – це частина великої суверенної держави. Свою участь у «живому ланцюзі» вже підтвердили 17 об’єднань громадян та органи студентського самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

О 12.00 всі бажаючі можуть прийти на богослужіння та помолитися за Україну в Свято-Михайлівському кафедральному соборі. Після служби біля храму відбудеться покладання квітів до стели Героям Небесної Сотні.

О 13.00 житомиряни та гості міста проведуть акцію «Живий ланцюг єдності» до Дня Соборності України. Ланцюг єднатиме дві дошки Героїв Небесної Сотні – від Свято-Михайлівського кафедрального собору через вулицю Михайлівську до майдану ім. С. П. Корольова.

13.20 – спільне виконання гімну України та урочиста хода до майдану ім. С.П. Корольова.

13.30 – покладання квітів до стели Героям Небесної Сотні на майдані ім. С.П. Корольова.

13.40 – спільне фото учасників заходу.

13.45 – літературно-музична композиція, присвячена Дню Соборності України. Після її завершення бажаючі зможуть виступити, сфотографуватися та поспілкуватися з представниками влади.

Крім того, з 9.00 в Житомирі пройде покладання квітів до меморіальних дощок Олегу Ольжичу та Михайлу Грушевському, меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола та пам’ятників Івану Франку і Тарасу Шевченку.

Джерело: Житомир.info