У Бердичеві хочуть відновити батальйон РЕБ

22 Січня 2015 11:23
www.trkvik.tv

www.trkvik.tv

Розмістити в місті ще одну військову частину просять бердичівські чиновники у вищого військового командування України. Відповідний лист було оприлюднено на черговій сесії міської ради, що відбулась цими вихідними. Уже не вперше посадовці звертаються до Міністерства оборони України, з проханням розмістити на території ще одну військову частину.

«Колись в Бердичеві розташовувалась потужна дивізія, на жаль, так склались обставини, що залишилась одна бригада, також був батальйон РЕБ. Нині його приміщення знаходяться в такому стані, що ще трохи простоять, і зруйнуються, і відновити їх буде неможливо, тож ми хочемо, за допомоги депутатів Верховної Ради України, вирішити це питання. Не можна сьогодні спокійно дивитись, як руйнується державне майно, тому ми звертаємось з відповідною пропозицією розмістити у місті Бердичеві військову частину на базі цих приміщень», – зазначив міський голова. Секретар міської ради Василь Толочко зачитав присутнім текст звернення, який ми наводимо нижче.

«Начальнику Генерального Штабу головнокомандувачу Збройних Сил України, генералу полковнику Віктору Миколайовичу Муженку.

Шановний Віктор Миколайович, на виконання Указу Президента України про часткову мобілізацію, з метою створення належних умов для виконання підрозділами ЗСУ завдань щодо захисту суверенітету та цілісності держави, депутати Бердичівської міської ради пропонують розглянути можливість розміщення відповідної військової частини у військовому містечку №3, в мікрорайоні Елінг, у місті Бердичеві. Необхідно зазначити, що на даний час технічний стан казарменного фонду, учбових класів, паркової зони, спортивного залу, клубу, їдальні дозволяють використовувати їх за призначенням. В свою чергу міська рада та територіальна громада у межах своїх повноважень гарантує сприяння та допомогу для забезпечення нормального функціонування військового підрозділу на зазначеній території. З повагою, міський голова Василь Костянтинович Мазур.»
Також, відповідне звернення буде надіслано голові парламенту та всім депутатам Верховної ради від Житомирщини для того, щоб вони підтримали ініціативу міста.