На Житомирщині буде посилено охорону громадського порядку та важливих об’єктів інфраструктури

24 Січня 2015 15:09
zt-news.org.ua

zt-news.org.ua

23 січня відбулася селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з питань безпеки громадян України та захисту найважливіших об’єктів інфраструктури. Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, керівники силових структур області.

«Основне завдання на сьогодні – це координація дій органів влади з метою забезпечення безпеки громадян, охорони найбільш важливих об’єктів інфраструктури, громадського порядку, посиленого режиму патрулювання міст. Кожен громадянин повинен відчувати себе у безпеці», – наголосив на початку наради Прем’єр-міністр.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов проінформував, що на сході країни наразі спостерігається загострення ситуації, терористичні угрупування порушили попередні домовленості. «Ми повинні забезпечити адекватні контртерористичні заходи. В регіонах необхідно звернути увагу на захист критичної інфраструктури, яку потрібно посилено охороняти», – відмітив Олександр Турчинов.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив на тому, що необхідно збільшити в два рази патрулювання вулиць українських міст. До цього варто залучати працівників СБУ, курсантів вищих навчальних закладів МВС, СБУ та МНС.
Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко звернув увагу керівників регіонів на посилення охорони критичних вантажів, насамперед з енергоносіями, мостів та пунктів сполучення, в тому числі й залізничних, між областями. «Скоординованість, концентрація сил та засобів і відповідальність», – наголосив Валентин Наливайченко.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відмітив, що головам облдержадміністрацій в першу чергу необхідно звернути увагу на всі підприємства теплопостачання, водовідведення з питань безпеки та забезпечення запасами ресурсів.

Арсеній Яценюк наголосив на тому, що всі керівники регіонів переходять в щоденний оперативний режим роботи з питань координації по безпеці громадян та об’єктів інфраструктури.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський запевнив, що на Житомирщині силові структури посилять охорону громадського порядку та важливих об’єктів інфраструктури.

Джерело: zt-news.org.ua