План мобілізації на Житомирщині

27 Січня 2015 10:03
vk.com

vk.com

Під час наради голови облдержадміністрації Сергія Машковського з головами райдержадміністрацій, міськими головами, керівниками правоохоронних органів з питань мобілізаційної та правоохоронної роботи на території Житомирської області про стан проходження четвертої хвилі мобілізації на території області звітував обласний військовий комісар Микола Залесський.

Так кожному регіону доведені чіткі мобілізаційні плани. В Україні часткова мобілізація згідно Указу Президента України Петра Порошенка проводитиметься протягом 210 діб.

За словами Миколи Залесського, на території області перша черга четвертої хвилі мобілізації триватиме 90 діб. Вона розпочалася з 20 січня 2015 року і проходитиме в два етапи. Так перший етап з 20 по 27 січня – оповіщення, збір та медичні огляди військовозобов’язаних. З 28 січня відбуватиметься призов та поставка мобілізаційних ресурсів до Збройних Сил. Також з 28 січня протягом 22 діб поставлятимуться транспортні засоби.

Обласний військовий комісар повідомив, що у перший етап укомплектовуватимуться військовозобов’язаними жителями області 19 військово-організаційних формувань. У цьому етапі заплановано призвати більше 1000 осіб та поставити більше 100 одиниць техніки національної економіки.

У другому етапі, який триватиме з 19 лютого по 16 березня, укомплектуванню підлягає 8 військово-організаційних формувань, до яких призиватимуть більше 2000 осіб. У другому етапі мобілізуватимуть й до державної прикордонної служби.