Українські кінематографісти стурбовані долею недознятих фільмів

27 Січня 2015 17:16
ghall.com.ua

ghall.com.ua

У нещодавно прийнятому державному бюджеті України на потреби національної кінематографії в 2015-му передбачається виділити відносно невелику суму в 68 млн 320,9 тисяч гривень. При такому фінансуванні не лише важко запускати у виробництво нові проекти. Під загрозою опиняються і ті фільми, які вже запущені у виробництво.

«Не зовсім ясно, куди підуть ці 68 млн гривень: на нове кіно чи на завершення поточних проектів, і хто буде займатися розподілом бюджетних коштів? В умовах війни, можливо, важлива не сума, а те, як нею скористаються», – поділилася з СultprostirАнна Хвостик, PR-менеджер кінокомпанії «Їжак фільм».

«Питання фінансування означає не стільки суму, скільки розуміння того, що ми хочемо в результаті отримати. Скільки фільмів вийде на екрани в 2015 році? Чи будуть закінчені фільми, що знаходяться у запуску, як «Моя бабуся Фанні Каплан»?.. У нас у лютому заплановані зйомки. Чи будуть профінансовані нові фільми? Поставити ці запитання нікому. І в цьому я бачу головну проблему», – прокоментувала ситуацію для Cultprostir Олена Дем’яненко, кінорежисер.

Джерело: Zaxid.net