Молодий музикант із Житомира взявся підкорювати великі й малі сцени по усій країні

28 Січня 2015 12:23
vk.com

vk.com

Його добре знають у музичній тусовці Житомира, а віднедавна молодий гітарист Сашко Чайковський взявся підкорювати великі й малі сцени по усій країні.

Сам жартує, що пише все, що пишеться – музику, вірші, прозу. В минулому році записав перший сольний альбом “Залиш мені надію”, куди увійшла пісня з однойменною назваю. Найважче, за словами Сашка, було змусити себе піти на студію та записати свій творчий доробок у одну цілісну роботу. Однак потім зрозумів, що куди важче представити творчість людям, які можуть почуте сприйняти зовсім по-різному.

“Усвідомлював, що в музиці є куди кращі виконавці, ніж я, але всеодно спробував здійснити мрію. Згодом зрозумів, що на кожен товар є свій покупець. Думаю, що своїх вдячних слухачів і шанувальників я знайшов, – пояснює Чайковський. – До цього я  5 років ходив у музичну школу. Спочатку батьки віддали туди брата, а потім мене. Заняття я пропускав, але вдома не було гітари, то  приходив пограти у школу. Розуміння того, що музика це моє і без цього я жити не зможу, прийшло значно пізніше. В підсумку виходить, що з гітарою не розлучаюся 12 років. Вдячний Богу, що в мене є вільний час для творчості, а графік роботи – вільний. Брат більше зайнятий і відтак на гітару часу майже не має. Він якось написав одну бардівську пісню і  заспівав для мене, але після того більше нічого нового не з’являлося”.

Свою любов до країни й народу Чайковський висловлює по-своєму і пише лише українською мовою. Є у репертуарі кілька пісень патріотичних чи присвячених подіям періоду Майдану, які виконує не часто. Здебільшого переспівує те, що якось сам пережив і впевнений, що це більш близьке шанувальникам, тому кожен в його пісня бачить щось своє.

“Намагаюся надихати людей, щоб вони йшли далі, реалізовували плани, здійснювали мрії. Не треба зважати на те, що відбувається в країні чи якісь родинні проблеми, а  робити свою справу і не зупинятися на шляху до обраної цілі. Цього часто не вистачає людям. Не будьте цинічними, хоч це зараз і модно. Цінуйте щирість, тепло, – радить музикант. – Я намагаюся нести любов скрізь, де б не знаходився. З гітарою чи без. По-справжньому радію, коли пишуть в соцмережах незнайомі люди і дякують за пісні. Буває, підходять після концерту і діляться враженнями. Це кльово”.

Свій творчий доробок Чайковський оцінює критично, а ще мріє навчитися грати на багатьох інструментах. Поки підкорює фортепіано і навіть напиcав одну композицію.

“У мене є чітке розуміння музики. Коли пишу нову пісню, бачу перед собою картинку звучання барабанів, бас-гітари. Вірю, що з часом опаную кілька інструментів, – відзначає Чайковський.  – Самоосвіта і досвід інших людей заклали основи того, що вмію і роблю зараз. Але разом з тим, визнаю, що гітара для мене – єдина любов. Поки що”.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua