На Житомирщині перевіряють стан державного медичного мобілізаційного резерву

28 Січня 2015 15:40
oda.zt.gov.ua

oda.zt.gov.ua

На Житомирщині розпочалося інспектування державного медичного мобілізаційного резерву. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський 26 січня дав доручення посилити контроль за наявністю лікарських засобів для надання екстреної медичної допомоги населенню у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

 27 січня заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Руслан Годований та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас перевіряли стан забезпечення медичними препаратами один зі складів мобілізаційного резерву.

 За словами Олександра Торбаса, такі склади є по всій області. Державний мобілізаційний резерв може використовуватися тільки тоді, коли є відповідна постанова Кабінету Міністрів України. На складах, які перебувають під постійною охороною, у належних умовах зберігаються препарати із тривалим терміном придатності. Директор профільного департаменту наголосив, що центр екстреної медичної допомоги повністю забезпечений лікарськими засобами та паливно-мастильними матеріалами. На його базі функціонує 104 бригади першої черги. Минулого року в область надійшло 48 нових автомобілів швидкої допомоги, оснащених необхідним обладнанням. Окрім цього, є ще 96 бригад другої черги та 152 швидкі.

 Ярослав Лагута повідомив: «Починаючи із 23 січня всі служби та відомства області працюють в посиленому цілодобовому режимі. Пам’ятки для населення про правила поведінки у надзвичайних ситуаціях будуть розміщені в місцях масового скупчення людей. Наша головна мета – не допустити паніки серед жителів Житомирщини і донести до них алгоритм дій навіть при найменших загрозах». Посадовець запевнив, що в області є резерви, а їх засобів вистачить для того, аби надати громадянам своєчасну медичну допомогу.

 Олександр Торбас рекомендує жителям Житомирщини перевірити термін придатності медикаментів у домашніх аптечках. Він наголошує, що в першу чергу там мають бути знеболювальні препарати, перев’язувальні матеріали, кровоспинні джгути і дезінфікуючі засоби.