«Привабливі» для терористів об’єкти на Житомирщині

28 Січня 2015 09:28
expres.ua

expres.ua

Посилити патрулювання, створити мобільні групи швидкого реагування та оперативний штаб, а також перевірити наявні бомбосховища і встановити більше відеокамер у громадських містах – такі завдання ставить перед собою влада Житомирського району спільно з контролюючими та правоохоронними органами на найближчий час у звязку із складною ситуацією в країні.

 Відповідна інформація була озвучена під час проведення  нарад за участю представників сільських громад,представників УМВС й СБУ, підприємців району, співробітників райради та райдержадміністрації.

Вже зараз йде активна робота з поширення спеціальних памяток, розроблених для мешканців усього регіону. Їх мають розмістити у магазинах, на зупинках, в громадському транспорті, навчальних, лікувальних і розважальних закладах району для детального ознайомлення.

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення Житомирської райдержадміністрації Ігор Гунько у своїй доповіді зауважив, що у кількох населених пунктах району або поблизу розташовані так звані «привабливі»  для терористів об’єкти – військові підприємства, полігони, оздоровчі заклади, станції підйому води, залізничні колії, мости. І якщо у випадку пошкодження чи знищення останніх,   певні збитки матимуть залізничникам або економіка країни, то при  терактах чи обстрілах підприємств та станцій, може постраждати цивільне населення.

Фахівці уже підрахували приблизні наслідки ураження територій та кількість сільських мешканців, які необхідно евакуйовувати у такому випадку. Гунько додає, що при потребі список обєктів можна розширити, але на кожному з них постійну охорону мають забезпечувати додаткові резерви.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua