Житомирщина готується до оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році

31 Січня 2015 14:55
ukurier.gov.ua

ukurier.gov.ua

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський підписав розпорядження № 5 від 14 січня 2015 року «Про підсумки проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2014 році та завдання на 2015 рік».

  З метою належного проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року керівник області дав доручення головам райдержадміністрацій, міським головам (за згодою), департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, управлінню освіти і науки облдержадміністрації, службі у справах дітей облдержадміністрації забезпечити оздоровлення і відпочинок 59%  дітей шкільного віку,  100 % дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування, та  не менше 70 % дітей із багатодітних сімей, а також забезпечити оздоровлення дітей учасників АТО та дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб.

 У документі йдеться про те, що райдержадміністрації та міськвиконкоми мають передбачити у районних та міських бюджетах фінансові ресурси на організацію оздоровлення і відпочинку дітей відповідно до показників комплексної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки та забезпечити це на рівні, не меншому, ніж у 2013 році. Окрім цього, важливим напрямком роботи визначено розширення мережі   пришкільних таборів відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

 Голова облдержадміністрації також доручив, починаючи із квітня поточного року, провести перевірку дитячих закладів відпочинку і оздоровлення всіх форм власності з питання створення безпечних умов перебування, охорони життя і здоров’я дітей. Не менша увага приділятиметься забезпеченню дотримання санітарних, пожежних  норм і правил, стану водогінних та каналізаційних мереж, організації харчування, медичного забезпечення та здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань. Керівник області наголошує на необхідності укомплектування штатів цих закладів  кваліфікованими педагогічними і медичними працівниками та забезпеченню належного харчування дітей.

Нагадаємо, що станом на 1 грудня 2014 року в області всіма видами оздоровлення і відпочинку охоплено 71 тис. 600 дітей, що складає 50,9%  від кількості дітей шкільного віку та на 20 тис. менше, ніж у 2013 році.

Кількісні показники оздоровлення та відпочинку дітей виконані у Чуднівському, Любарському та Ружинському районах. За рахунок бюджетних коштів забезпечено оздоровлення та відпочинок 28 тис. 380 дітей, що на 7 тис. менше, ніж у 2013 році. У 6 адміністративних одиницях (міста Житомир і Бердичів, Любарський, Попільнянський, Ружинський та Чуднівський райони) збільшилися показники оздоровлення і відпочинку дітей за бюджетні кошти. Не оздоровлювалися за кошти місцевих бюджетів діти з Бердичівського та Народицького районів.