На Житомирщині вже мобілізовано 30-40% бійців за планом

1 Лютого 2015 09:30

ru.slovoidilo.ua

ru.slovoidilo.ua

31 січня 2015 року відбулася всеукраїнська селекторна нарада з оборонно-мобілізаційних питань. Участь у ній взяв голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

«Основна тема – це проведення четвертої хвилі мобілізації. Вчора Президент України підписав відповідний Указ щодо прийняття додаткових заходів з проведення цієї мобілізації. Будуть обговорені проблемні питання та шляхи їх вирішення», – повідомив перед початком наради журналістам керівник області.

Голова облдержадміністрації також відмітив, що в області робота ведеться досить активно. 30 січня він відвідував Чуднівський район, знайомився з роботою місцевого військкомату.

«Є певні проблеми, неузгодженість у роботі, проте працюємо над усуненням недоліків. Виконуємо завдання держави по залученню та поставці мобілізаційних ресурсів для Збройних Сил України», – наголосив Сергій Машковський.

«Вже з 28 січня розпочалася поставка мобілізаційних ресурсів на Житомирщині. Згідно з графіком поставки мобілізаційних ресурсів досягнуто 30-40%. Цей процес ще триває, тому за дві дні очікуємо досягти 70-80% відповідно до плану», – зазначив обласний військовий комісар Микола Залесський.

За словами військового комісара, техніка національної економіки теж вже поставляється до навчальних військових центрів. Головна проблема – її непридатність для використання Збройними Силами України, але це питання вирішується як на місцевому, так і на державному рівні.