Бердичівські депутати ухвалили ставки податку на нерухомість та розмір транспортного податку

3 Лютого 2015 10:45
zhitomir.info

zhitomir.info

У Бердичеві визначилися з порядком обчислення та сплати двох податків – на нерухоме майно та транспортного податку – повідомляє місцевий сайт ВІК.

На останній сесії міської ради депутати ухвалили положення, згідно якого 25 000 грн. на рік сплачуватимуть ті городяни, котрі є власниками легкових автівок, що використовувалися до 5 років та мають об’єм циліндрів двигуна понад 3 000 куб. см.

Щодо податку на нерухомість, то його ставка на житлове нерухоме майно складатиме 2 % від розміру мінімальної заробітної плати, на нежитлове – 0,75 %. Сплачуватимуть податок один раз на рік. Пільгова площа становить 60 кв. м. (квартири), 120 кв. м. (житлові будинки): людина платитиме виключно за надлишок вказаної площі. Нагадаємо, Законом України «Про Державний бюджет на 2015 рік» встановлено розміри мінімальної заробітної плати з 1 січня 2015 року 1218 грн.

Від сплати податку на нерухомість, згідно Положення, звільняються інваліди та учасники війни, учасники бойових дій, члени загиблих чи померлих ветеранів війни, а також малозабезпечені сім’ї – сума доходу яких не перевищує прожитковий мінімум. Не обкладатимуться податком допоміжні прибудинкові приміщення: сараї, хліви, літні кухні, вбиральні, котельні, бойлерні, навіси тощо. Окрім того, об’єктами оподаткування не є: гуртожитки, житлова нерухомість, непридатна для проживання, об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності органів державної влади, місцевого самоврядування, а також організацій, створених ними в установленому порядку, що повністю утримуються за рахунок, відповідно, державного чи місцевого бюджету і є неприбутковими.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 29 січня депутати відклали питання затвердження податку на нерухомість та плати за землю до наступної сесії, а секретар міськради Любов Цимбалюк пропонувала провести громадські обговорення.

Житомир.info: У Бердичеві міська рада встановила розмір податку на нерухомість та транспорт

Житомир.info: У Бердичеві міська рада встановила розмір податку на нерухомість та транспорт

Фото сайту ВІК

Джерело: Житомир.info