Енергоефективність у громадах Житомирщини

4 Лютого 2015 14:08
rencentre.com

rencentre.com

На сьогоднішній день в м. Коростені розпочато впровадження енергетичного менеджменту в бюджетних установах, організаціях та комунальних підприємствах міста.

В рамках міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» 22 та 23 січня 2015 року в місті Житомир відбулась робоча зустріч міст-партнерів, які в свій час підписуючи Угоду Мерів зобов’язались розробити План дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР).Серед учасників дводенного семінару були представники м. Миргорода, м. Новоград-Волинського, м. Чернівці, м. Дніпропетровська, м. Камянець-Подільського, м. Луганська, м. Бердичева, м. Павлограда, м. Коломиї, а також фахівці управління економіки виконавчого комітету Коростенської міської ради. Основною темою семінару був моніторинг серед міст з питань розробки та впровадження ПДСЕР (SEAP). Учасники представляли у вигляді презентацій поточний стан розробки та впровадження ПДСЕР (SEAP) в містах-партнерах, висвітлювали питання подальшого розвитку бачення ПДСЕР (SEAP), складання базового кадастру викидів, переліку заходів з енергоефективності та передавали набутий досвід.

   Наше місто також презентувало хід виконання заходів по впровадженню енергетичного  менеджменту, а саме в розпочатій роботі з впровадження електронної системи моніторингу бюджетних установ, організацій та комунальних підприємств міста. Впровадження даного заходу в майбутньому дає можливість бачити та аналізувати реальну картину споживання енергетичних ресурсів.