На Новоград–Волинському полігоні безкоштовно навчають військовій справі

4 Лютого 2015 12:50
strichka.com

strichka.com

У Новограді-Волинському громадські активісти організували навчання військовій справі. Безкоштовно опанувати військовий вишкіл в умовах, наближених до бойових, можуть усі бажаючі, незалежно від віку.

Наймолодшому з них ще немає двадцяти, а найстарший – вже пенсійного віку. Втім, на поблажливе ставлення інструкторів годі й розраховувати. Студент Олександр Лоєцький трохи тремтить. Чи то від холоду, чи від невпевненості. Вправи, що наближені до бойових, він виконує вперше.
«Мені дуже подобається, але трішки страшнувато, але потрібно це знати, щоб захистити своїх рідних, своє місто, свою країну», – ділиться враженнями студент Олександр Лоєцький.

Жінки не тільки вивчали як надавати першу медичну допомогу, а й на рівні з чоловіками стріляли з бойової зброї.

«Ми вирішили, що сьогодні потратимо час для того, щоб ознайомитися… Це мабуть адреналін, який ми будемо на протязі усього дня відчувати», – розповідає менеджер Світлана Гуз.

Якщо для одних усе було у дивовижу, то інші згадували навички здобуті ще під час служби в армії.

«Кожен повинен удосконалити свої військові навички. І саме основне, що ти можеш захистити себе, свою родину, своє робоче місце. Усі разом ми можемо захищати свою державу», – зазначає організатор вишколу, голова громадської організації «Право, захист, сила» Валерій Нестеровський.

Військовослужбовці кажуть, що раніше цивільні стріляли на полігоні здебільшого заради розваги. Тепер усе набагато серйозніше.

«Всі я бачу дуже зацікавлені, запитують, кожен хоче спробувати виконати якусь вправу, кинути гранату. Видно, що люди приїхали небайдужі», – відмічає в.о. заступника командира 30-ї механізованої бригади Олег Климчук.

«Нині світ йде вперед. І тактика, і стрілецька зброя, і решта нюансів – вони рухаються вперед. Тому, щоб усе було максимально ефективно, людей до цього готувати потрібно постійно», – каже інструктор В’ячеслав.

Незабаром на Новоград–Волинському полігоні військовий вишкіл опановуватиме нова група житомирян. Навчання безкоштовне, запис за телефоном 050-463-21-62.

Джерело: zhitomir.info