Пропозиції щодо розвитку та популяризації масового спорту у Житомирі

4 Лютого 2015 12:39
1.zt.ua

1.zt.ua

Як може  виглядати масовий спорт у місті та яка вартість програм?

На прикладі м. Житомир, я опишу простий шлях розвитку масового спорту та його популяризації.

Місто Житомир має близько 1500 багатоповерхівок, в яких є спільні або власні прибудинкові території (двори). Двір це місце, де відпочивають мешканці та проводять дозвілля. Двір і є найближчим місцем, в якому можна впроваджувати та займатися масовим спортом самому або з однодумцями. Розміщення та розвиток мережі спортивних майданчиків на території міста – це крок до підвищення доступності масового спорту.

Задача, яка виникає при розміщенні майданчиків, це їх обслуговування. Тому важливо будувати їх на території власників, які здатні за ними доглядати. Такими власниками є члени ОСББ. Я вважаю, що розміщення спортивних майданчиків на територіях ОСББ сприяє, як найдовшому збереженню об’єкта, так і покращенню благоустрою двору. Члени ОСББ – це майже завжди прогресивні люди, які на своєму прикладі, можуть показати дієвість впровадження та розпочати рух масового спорту.

Що собою являють майданчики?

Майданчик для масового спорту не має стандартів та чітких розмірів. Розмір залежить  від території та кількості населення, на яке розраховується. Головне в характеристиці це функціональність, яка забезпечує широкі можливості для виконання  вправ. Майданчик для масового спорту – це звичні нам турніки, бруси, шведська стінка та інші дворові снаряди, але оновлені та функціональніші. Покриттям майданчиків має бути гравій або штучні покриття.

image242
Вартість програми по розвитку дворових спортивних майданчиків на дану кількість ОСББ становить від 300-500 тис.грн. Здається це космічна сума для “турніків”? Але вона неспівставна з результатом, який дає масовий спорт, оздоровлюючи населення.

Вигоди, які отримує місто від інвестування в масовий спорт – оздоровлення населення,  ефективна боротьба з асоціальними явищами такими, як алкоголізм та наркоманія, наповнення дозвілля населення та покращення фізичного стану, покращення благоустрою прибудинкових території.

Звісно, що встановити спортивні майданчики – це мало, потрібно активно популяризувати масовий спорт. Втілення програми має супроводжуватись потужною медійною підтримкою.

Популяризуючи масовий спорт та створюючи інфраструктуру, ми оздоровлюємо населення. Це те над чим потрібно задумаватись вже сьоодні.

Джерело: zhitomir.info