Збірна Житомирської області посіла третє місце на чемпіонаті з легкої атлетики

4 Лютого 2015 14:43
zhitomir.info

zhitomir.info

За підсумками командного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні, який завершився у Запоріжжі, збірна Житомирської області посіла третє місце, поступившись лише Дніпропетровщині та Харківщині.

Про це повідомляє Спортивний Житомир.

Золото на дистанції 800 метрів виграв бердичівлянин В’ячеслав Олішевський (ОШВСМ, тренер – Зорнік). Він захопив лідерство з перших метрів дистанції, залишивши суперників позаду. Перші 400 метрів В’ячеслав подолав за 53 з невеликим секунди, а основна група бігунів трималася позаду приблизно в двох секундах. Не здав він своїх позицій й надалі. довівши  справу до логічної і цілком заслуженої перемоги. Другим фінішував ще один житомирянин – Роман Ярко (ОШВСМ, тренери – Нікітіни А.В., Н.М.)

Набагато серйознішою була боротьба за золото на дистанції 400 метрів. Вихованець Житомирської ОШВСМ Максим Костічєв (тренери – Лайчук, Ледньова) склав серйозну конкуренцію фавориту забігу, сумчанину Віталію Бутриму. Після виходу з другого віражу Костічєв набрав гарну швидкість, але, на жаль, «наткнувся» на сумчанина. На другий штурм сил у Максима не вистачило, а Віталій Бутрим зумів відірватися. В підсумку наш Максим Костічєв став срібним призером змагань.

Взяв участь у цьому забігу і Роман Ярко. Аби заповнити нелогічну паузу між 800-метрівкою і естафетою, він, схоже, вирішив розім’ятися у фіналі забігу на два кола, додавши в «общак» Житомира ще кілька балів.

В бігу на 3000 метрів вихованка ОШВСМ Марія Шаталова (Якимчук, Зорнік) виграла срібло, програвши лідеру декілька секунд.

А на завершення чемпіонату команда з Житомира виграла чоловічу естафету (200+400+600+800). Кращими з кращих стали Максим Костічев, Назарій Дзюбенко, Роман Ярко, В’ячеслав Олішевський.

Як повідомляв Житомир.info, в перший день змагань легкоатлети Житомирщини виграли п’ять медалей.

Житомир.info: Збірна Житомирської області посіла третє місце на чемпіонаті з легкої атлетики

Джерело: zhitomir.info