У Житомирській області мобілізовано вже 65% від плану

13 Лютого 2015 11:46
intvua.com

intvua.com

12 лютого відбулася нарада з головами райдержадміністрацій та правоохоронними органами, яку провів голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Одне з головним питань, що обговорювалося на заході – проходження четвертої хвилі мобілізації в області.

 Обласний військовий комісар Микола Залесський поінформував про виконання планового завдання поставки мобілізаційних ресурсів першого етапу четвертої черги мобілізації, який завершується 16 лютого. До навчальних центрів і полігонів потрібно направити 1402 військовозобов’язаних, з них 371 офіцера, а також поставити 37 одиниць техніки. Станом на 12 лютого поставлено 905 військовозобов’язаних, що складає 65% від плану. Поставка мобілізаційних ресурсів продовжується і до кінця четвертої черги буде виконана на 100%. Офіцерів мобілізовано 127 (34%), поставлено 28 одиниць техніки національної економіки (76%).

 Микола Залесський повідомив також, що у районні військові комісаріати введено посади юриста, а у штатах комісаріатів м. Житомира, Бердичева, Коростеня і Новограда-Волинського з’явилися посади психологів.

 Голова облдержадміністрації відзначив райони, що виконали завдання поставки мобілізаційних ресурсів на 100%. Це  Андрушівський, Попільнянський, Володарсько-Волинський, Ємільчинський, Народицький, Олевський, Ружинський і Черняхівський райони. Сергій Машковський подякував за роботу головам цих райдержадміністрацій і заслухав військових комісарів і керівників районів, в яких ця робота ведеться на недостатньому рівні. Поки що найнижчі показники по мобілізації у містах Житомирі (29%) та  Коростені (46%) а також у Любарському, Коростенському і Лугинському районах.

 Так, Житомирський міський військовий комісар Андрій Матвієць відзначив низьку активність людей, а також брак часу для роботи з особами, які відмовляються приходити до військкомату.

 Є труднощі в тому, що люди не відчиняють двері, проте це не дає підстав для притягнення їх до адміністративної відповідальності. Кримінальні справи порушені проти 8 осіб, опрацьовуються документи ще на 32 особи, які відмовилися від мобілізації.

 За повідомленням т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорія Полковнікова, щодо осіб, відносно яких розпочаті кримінальні провадження, проводяться слідчі дії, в результаті яких ці громадяни згідно із законодавством будуть доставлені у відповідні органи. Така робота вже ведеться відносно 8 осіб з Житомира і Житомирського району, 3-х осіб з Олевського, 4-х з  Попільнянського району.

 Сергій Машковський звернув увагу присутніх на важливості і серйозності виконання плану поставок мобілізаційного ресурсу. «Це персональна відповідальність голів райдержадміністрацій, – наголосив він. – Ви маєте належним чином організувати інформаційно-роз’яснювальну роботу, спільно із військовими комісаріатами забезпечити оповіщення і поставку військовозобов’язаних. За неналежне виконання цього завдання вживатимуться серйозні заходи, в тому числі прийматимуться відповідні кадрові рішення».

v