Житомир зібрав майже 600 учасників фестивалю «Розстріляна молодість»

13 Лютого 2015 11:34
oda.zt.gov.ua

oda.zt.gov.ua

Напередодні дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і виведення радянських військ з Афганістану в обласному центрі 12 лютого пройшов VI Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль «Ростріляна молодість». Цього дня в Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені І. Кочерги зібралися воїни-інтернаціоналісти, офіцери, вдови, діти загиблих героїв, ветерани, воїни Збройних Сил України, учасники АТО та учні й молодь. На фестиваль також завітав заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 Гості та учасники фестивалю ознайомилися з експонатами виставки технічної творчості, декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва на тему: «Афганістан: біль і пам’ять, подвиг і трагедія» та «Герої не вмирають».

 Засновник фестивалю, голова оргкомітету, полковник Служби безпеки України в запасі Анатолій Шмалюк наголосив: «Цього року фестиваль «Розстріляна молодість» особливий, адже це фестиваль-реквієм за загиблими та захід, який покликаний вшанувати пам’ять живих. Ми отримали близь 40 заявок на участь із різних областей України, а сьогодні на сцені виступить понад 600 учасників. Ми згадаємо всіх – і воїнів-інтернаціоналістів, і бійців АТО, які зараз захищають Україну».

 У своєму виступі Ярослав Лагута зазначив: «Вітаю всіх присутніх у цій залі учасників різних воєн, а також звертаюся до бійців АТО, які зараз мужньо перешкоджають виникненню третьої світової війни. Ми ще не знаємо текстів документів, які були підписані в Мінську, але сподіваюся, що сьогоднішній день буде доленосним для України. Вірю, що Україна розпочне мирне життя. А всім бажаю спокою та віри в краще майбутнє».

 Посадовець зачитав вітання учасникам фестивалю від голови облдержадміністрації та голови обласної ради.

 Конкурсанти представили літературні твори, пісні, літературно-музичні композиції на військово-патріотичну тематику, присвячені воїнам-інтернаціоналістам, афганцям та бійцям АТО.