18 лютого лунатимуть електросирени

15 Лютого 2015 07:33
grim.in.ua

grim.in.ua

18 лютого з 14 до 15 години буде проведено комплексну перевірку територіальної системи централізованого оповіщення цивільного захисту області з поданням сигналу «Увага всім!» шляхом вмикання електричних сирен. Про це повідомляє департамент цивільного захисту населення облдержадміністрації.

 Мета заходу – перевірка стану працездатності системи для використання за призначенням. Фахівці департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації звертатимуть увагу на технічну справність апаратури оповіщення, можливість якісної передачі мовної інформації по місцевому радіомовленню.

 На Житомирщині встановлено більше ста електросирен, які включені в загальну систему оповіщення, тобто працюють від єдиного центру керування і можуть одночасно оповістити про надзвичайну подію населення як всієї області, так і окремого району чи міста.

Громадяни повинні пам’ятати: якщо звук електросирен лунає не менше трьох хвилин, це означає «Увага всім!». Щоб дізнатися, що скоїлося і як саме необхідно діяти, потрібно негайно увімкнути радіоточку проводового мовлення або радіоприймач на хвилі обласного радіомовлення. Як правило, інформація передається декілька разів.