Чемпіонат України з легкої атлетики приніс житомирянам друге місце

17 Лютого 2015 10:42
zik.ua

zik.ua

Збірна Житомирщини успішно виступила на Чемпіонаті України 2015 з легкої атлетики у приміщенні, який 14 лютого завершився у Сумах. Наші легкатлети здобули друге місце в загальнокомандному заліку, набравши 1720 очок. За цим параметром вони обішли киян, поступившися лише збірній Київської області, повыдомляє Спортивний Житомир.

 Перші медалі в скарбничку Житомирщини в перши же день змагань принесли житомирські скороходи. У спортивній ходьбі на 3000 м бронзу виграла Олена Шевчук (ОШВСМ, брати Чернови В.І. та А.І.), а срібло – Галина Яковчук (СДЮШОР, тренери – брати Чернови В.І. та А.І.). Галина менше хвилини програла сумчанці Ірині Кашиній, яка показала кращий результат сезону в світі на цій дистанції. Додамо, що четвертою фінішувала ще одна житомирянка – Наталія Концевич (ОШВСМ, брати Чернови А.І. та В.І.)

У спортивна ходьба на 5000 метрів не було рівних житомирянину Олександру Венгловському (ОШВСМ, Чернов В.І., Чернов А.), який став чемпіоном України.

Серед результатів кваліфікаційних змагань першого дня варто відзначити відзначити час бердичівлянина В’ячеслава Олішевського, з яким він вийшов до фіналу у бігу на 800 метрів. 1 хвилина 49,18 секунди – це краще, ніж норматив ФЛАУ на чемпіонат Європи у приміщенні.

Бердичівлянка Юлія Олішевська (ОШВСМ, Зорнік В.Р., Зорнік О) у півфіналі 400-метрівки стала другою з результатом 54,18 секунди, програвши менше секунди киянці Наталії Пигиді.

У бігових забігах другого дня В’ячеслав Олішевський (ОШВСМ, Зорнік В.Р., Зорнік О.) довершив розпочате напередодні істав чемпіоном України на дистанції 800 метрів. Срібло на цій же дистанції здобув ще один житомирянин Роман Ярко (ОШВСМ, Нікітін А.В., Нікітіна Н.).

У жінок 800-метрівку виграла Наталія Лупу, яка ділить очки між Житомисрькою і Чернівецькою областями.

Не змогла покращити свій результат Юлія Олішевська у жіночому фіналі 400 метріки. Вона стала другою, програвши тій же Наталії Пигиді.

Чемпіонкою в бігу на 3000 метрів стала Марія Шаталова (ДШВСМ, Якимчук А.О., Зорнік В.Р)

Не залишилися житомиряни без нагород і на третій день змагань. Марія Шаталова до свого золота додала ще бронзу на дистанції 1500 метрів. Наша спортсменка програл срібній призерці, Наталії Тобіас з Донецька, всього 0,15 секунди.

Срібло у стрибках у висоту взяв бердичівлянин Юрій Крімаренко (КМШВСМ, Журавльов В.К., Шеремет С.Л.)

Золота в бігу на 3000 метрів з перешкодами завоював Василь Коваль (ОШВСМ, Даниленко О.Л.)

Також житомиряни традиційно виграли чоловічу естафету 4*400 метрів. Золото нашій збірній принесли Максим Костічев, Дмитро Гедзюк, Назарій Дзюбенко та В’ячеслав Олішевський.