Бійці 30-ї бригади вийшли з Дебальцевого

19 Лютого 2015 12:31
www.reporter.zt.ua

www.reporter.zt.ua

Про це сьогодні, 18 лютого, повідомив у своєму зверненні Президент України Петро Порошенко. Наші земляки разом із бійцями 128-ї бригади, 25-го та 40-го батальйону, спецназу, Нацгвардії та міліції завершили операцію з планового та організованого виводу частини підрозділів з Дебальцевого на Донеччині. Таким чином, 80% частин залишили неспокійне місто.  

 Глава держави наголосив: «Ми стверджували та довели: Дебальцеве перебувало під нашим контролем, жодного оточення не було, наші частини та підрозділи вийшли планово та організовано. Вийшли повністю з бойовою технікою: танками, бойовими машинами піхоти, самохідними артилерійськими установками, з автомобільною технікою. Командири проводять роботу з особовим складом. Ми чекаємо ще одну колону, одну роту.Залишивши бойові дозорні пости і відвівши їх на нову лінію оборони, залишили собі плацдарм для оборони держави.Це переконливий доказ боєздатності Збройних Сил та ефективності військового командування».

 Президент України відзначив, що українські  військовослужбовці з честю підтримали високе звання захисника Вітчизни. За словами Петра Порошенка, сьогодні ввечері відбудеться засідання Радинаціональної безпеки і оборони України, а Глава держави вирушить на фронт, аби особисто потиснути руку і подякувати українським героям.

 «Внутрішню стабільність в країні не вдасться розхитати батальйонами «все пропало», батальйонами «все кінець», брехнею про 200 і більше загиблих учора, брехнею про оточені блокпости, про українських військових, які нібито перебувають там без боєприпасів, їжі і води. Це сценарій не український. І впевнений, що ті, хто його розповсюджував, чекали абсолютно іншого результату. Ні, на щастя, сьогодні ми маємо вдало завершену операцію. Будемо мати можливість і далі боронити державу», – констатував Президент України.