Житомирські лісівники за слідами рахують тварин, які залишилися після сезону полювання

20 Лютого 2015 13:10

1.zt.ua

1.zt.ua

Одразу по закінченню сезону полювання і впродовж лютого місяця в мисливських господарствах області триває облік диких тварин.
Процес цей достатньо трудомісткий, – каже завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук. – Моніторинг звірини проводиться різними методами: і облік в місцях підгодівлі, і за слідами, і навіть з допомогою авіанагляду. Обліку підлягають як мисливські види, так і червонокнижні.
Особливу увагу приділяють тим видам, кількість яких у наших угіддях має тенденцію до зменшення. В останні роки на території нашої області до таких варто віднести зайця-русака. Відсутність належної кормової бази, браконьєрське полювання та дещо більша за нормативну кількість лисиці – це ті фактори, які негативно вплинули на популяцію зайця.
Помічається і деяке зменшення водоплаваючої птиці, інформує прес-служба ЖОУЛМ.

Як показують останні моніторинги, в угіддях області з року в рік збільшується кількість копитних: лося, козулі, оленя європейського та кабана дикого. Чисельність останнього значно перевищує оптимальну, тому почастішали випадки, коли дикі свині завдають шкоди сільськогосподарським культурам.

Джерело: 1.zt.ua