Український театр тіней “Teulis” відвідає Житомир з програмою “Крик душі”

23 Лютого 2015 11:04
1.zt.ua

1.zt.ua

Вже 22 березня на житомирян чекає незабутнє шоу від українського театру тіней “Teulis”,  який отримав визнання в багатьох країнах Європи та інших континентів. Постановки театру  – це оригінальне поєднання висококласної акробатики, театру, оптичних ілюзій, звукового супроводу, відеопроекцій.

“TEULIS” вже стали   фіналістами найбільших талант шоу в Італії, Туреччини, Росії, Чехії та Словаччини, гастролювали у Фінляндії, Швеції, Польщі, Чехії, Туреччини.  Нещодавно театр повернувся з Японії, де 35 тисяч глядачів стоячи проводжали артистів.

Про всі свої досягнення й здобутки артисти театру разом із директором розповіли під час прес-конференції в Житомирі. Кажуть, що до свого успіху йшли чотири роки. В Італії за три дні до виступу в них попросили зробити номер про Україну та нинішню ситуацію. Саме після цього емоційного виступу зі сценами військових подій на Донбасі і кохання двох людей, які змушені пройти через війну, одного ранку колектив проснувся зірками.

Щоправда, якби не було сотень тренувань і великої кількості виступів, то можливо й цей номер був би не таким професійним. Попри те, що у світі театрів тіней назбирається ледве десятка три, українці в числі кращих, хоча на рідній землі донедавна про них знали мало.

Втім, в рамках свого туру актори мають намір побувати у 25 найбільших містах країни і подарувати надзвичайне півтора годинне шоу, місце в якому знайшли романтичні, патріотичні, комічні номери про стосунки людей.

Директор театру Роман Соколов впевнений, що їхня програма підкорить серця багатьох глядачів, а для цього готуються особиливо ретельно  іщоденно проводять репетиції тривалістю понад 4 години. Для більшості учасників театру їхня творча діяльність – це основна робота. але є й такі, що підробляють фітнес-тренерами, працюють в нічних клубах чи хореографами.

До театру всі прийшли вже з певним своїм досвідом і наразі там працює в основному складі 9 осіб, а при потребі залучають ще кількох. Бажання розширюватися в колективу поки нема, хіба на заміну одним хочуть взяти інших, аби старші артисти могли більше часу присвячувати розробці нових номерів. Соколов відзначає також, що готові допомагати усім бажаючим, які візьмуться за створення театру тіней у своєму місті. Хоча попереджає. що завдання це не з легких і потребує в першу чергу значних фінансових затрат на придбання обладнання та оренду приміщення. Втім, кінцевий результат, який представляють глядачам, цілком виправдовує усі вкладення.

Назву для театру учасники придумували самі і обирали з кількох варіантів, а от назву свого шоу “Крик душі”, з яким об’їдуть Україну для них вигадав користувач соцмережі. Саме він запостив відео з італійського шоу із таким підписом. Далі було тиссячі репостів і врешті в колективі вирішили, що саме так назвуть свій тур.

У  планах “Teulis” напрацювати власну базу авторської музики і вже співпрацюють з кількома композиторами в цьому напрямку. Поки ж оформлюють свої номери популярними та класичними мелодіями, від яких часто беруть лише кілька звуків. Саме музика підкреслює все те, що артисти хочуть передати за допомогою мови тіла.

Пояснюють, що працювати за екраном, коли не бачиш реакцію людей, досить важко, але в такому виді мистецтва себе знайшли і поки нічого змінювати не будуть. Соколов жартує, що якось почнуть продавати квитки і на протилежну сторону екрана, аби глядачі могли бачити, що інколи доводиться витворяти акторам, аби зробити тінь якоїсь фігури.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua