В Житомирі вшанували розстріляних героїв “Небесної сотні”. фото

23 Лютого 2015 11:09
1.zt.ua

1.zt.ua

Тисячі житомирян ввечері 21 лютого вийшли на Соборний майдан у Житомирі, аби спільною молитвою вшанувати розстріляних героїв “Небесної сотні”. Попри те, що через події на Сході українські військові та мирні мешканці постійно несуть втрати, перших жертв столичного Майдану, яких вбили у період 19-21 лютого рік тому, ніхто не забуває.

Захід розпочався із спільної ходи священиків та прихожан різних конфесій  по кількох вулицях в напрямку Соборного. Люди з лампадками та свічками зійшлися у центр майдану, де вже встановили величезний жовто-блактиний тризуб. На період вшанування рух навколо було перекрито.

Першими молитву по загиблих звершили священослужителі Свято-Михайлівського собору УПЦ КП, за ними слово взяв архієпископ Никодим та священики УПЦ МП. Про жертовність і героїзм активістів Майдану та військових у зоні АТО говорили греко-католики та римо-католики, церква Заповіту Ісуса Хреста, баптисти та інші.

У загальному молебені участь взяли усі релігійні громади міста, а також до житомирян приєдналися заступники голови ОДА, в.о. міського голови Любов Цимбалюк, заступник міського голови Сергій Сухомлин, місцеві активісти, військовослужбовці, представники батальйону “Полісся”.

Громада співала гімн та “Боже, великий єдиний”, а також читала “Отче наш” й переглядала відео минулорічних прощань із “Небесною сотнею” на Майдані. Священики кажуть, що гідність, іменем якої назвали цю революцію,  – це дар Божий, а вийшли люди проти гріхів – корупції, обману та беззаконня. Врешті вони перемогли злочинну владу і тепер мають знайти сили, аби повторити свій подвиг та зберегти націю.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в спільноті Першого житомирського в соцмережі

Джерело: 1.zt.ua