На Житомирщині люди скуповують продукти з тривалим терміном зберігання

25 Лютого 2015 14:41
zhitomir-online.com

zhitomir-online.com

У зв’язку із нестабільною ситуацією в Україні, житомиряни почали, не на жарт, панікувати. Прийшовши до крамниці чи супермаркету, вони скуповують усе, що має тривалий термін придатності.

Як повідомляє “Житомир-Онлайн” з посиланням на 0412.ua, житомиряни почали масово скуповувати олію, крупи та борошно, починаючи із цієї суботи.

Кажуть, тепер треба вкладати гроші не у нерухомість та цінні папери, а в … крупи, макарони, рис, гречку, консерви, цукор та борошно. Люди впевнені, незабаром в Україну прийдуть важчі часи, а виною усьому “обвал” гривні. Також більшість покупців боїться, що незабаром ціни на продукти можуть “підскочити”, як долар, і у крамницях є загроза виникнення дефіциту товарів.

У Департаменті ринкового урегулювання Житомирської міськради пояснили, що закликати не панікувати не є рішенням ситуації:

“Нині спостерігається об’єктивне підвищення споживчих цін, зумовлене курсом валют. Заборонити чи обмежити людям купувати товари з запасом ми не можемо, оскільки держава регулює вартість соціальних товарів. І якщо в цьому питанні будуть відповідні положення, тоді ми будемо їх впроваджувати. Щодо Житомира – то підприємства харчової промисловості працюють, товари є в наявності”, – зазначила начальник Департаменту Вікторія Краснопір.

У деяких супермаркетах Житомира наразі є обмеження на купівлю продуктів – певна кількість одиниць товару на одну людину (3 пачки макарон та 2 пляшки олії).

Віталій, працівник одного з місцевих супермаркетів зазначає, що в останній тиждень дійсно люди почали масово скуповувати продукти. Особливо це стосується цукру, борошна та олії. Хоча, зважаючи на попит, магазин навіть знизив ціну на соціальні товари. На думку Віталія, такий ажіотаж навколо продуктів не виправданий.

Тим часом, пані Олена, чий возик у супермаркеті насправді наповнений пакетами з крупами, говорить, що потрібно готуватись до тотальної дорожнечі.

Інший покупець літнього віку запевняє, що так робити не варто. “У мене грошей нема. Навряд так треба робити. Для чого його збирати, якщо потім у там заведуться черв’яки. На все життя не накупишся. А збирати в хаті не треба. Війна, думаю, до нас не дійде”,- каже він.

Та в переважній більшості житомиряни розуміють, що це вже навіть не штучно вигадана, а самонавіяна паніка. Люди бояться, що вже завтра ціни на товари зростуть як мінімум вдвічі.