У Житомирській області майже третина сховищ та укриттів не готові до надзвичайних ситуацій

25 Лютого 2015 09:00
zhitomir.info

zhitomir.info

У Житомирській області налічується 1242 найпростіших укриття, де можна розмістити 582095 осіб.

Такі цифри були оприлюднені керівництвом Житомирської області 23 лютого під час селекторного засідання з питань виконання рішень Уряду щодо вдосконалення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту, – повідомила Житомир.info прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

Керівництво ДСНС України заслухало Житомирську та Дніпропетровську області.

Як доповів заступник голови Житомирської облдержадміністрації – керівник апарату адміністрації Вячеслав Поліщук, в області перебуває на обліку 1180 захисних споруд цивільного захисту, з них 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриттів.

Станом на 18 лютого перевірено 561 захисну споруду, з яких 68 сховищ та 493 протирадіаційних укриттів. За результатами перевірок 23 одиниці (4%) визнано готовими, 377 од. (67%) – обмежено готовими та 161 од.(29%) – не готовими до надзвичайних ситуацій.

В області нараховується 46 тисяч підвальних приміщень. Серед них взято на облік 1242 найпростіших укриття загальною місткістю 582095 чоловік, що можуть бути використані для укриття населення від дії засобів ураження в особливий період та при виникненні надзвичайних ситуацій. Робота з їх перевірки та приведення в готовність триває.

Вячеслав Поліщук відзвітував, що Консультаційний центру Управління ДСНС у Житомирській області працює у цілодобовому режимі. У Житомирі на ринках і біля торгівельних центрів діє пересувний консультаційний пункт, який надає інформаційно-просвітницьку допомогу населенню.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2014 року в Житомирській області готовими до використання були визнані  лише 4% від усіх сховищ.

За інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міськради Миколи Дідківського, на початок лютого 2015 року майже половина з 93 житомирських сховищ перебувала у приватній власності.

Джерело: zhitomir.info