Медиків-переселенців із зони АТО працевлаштують на Житомирщині

3 Березня 2015 16:52
bukpravda.cv.ua

bukpravda.cv.ua

На Житомирщині допомагають працевлаштовуватися медикам- переселенцям, які прибули на терени нашої області. За словами начальника відділу кадрової роботи департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Кобилінського, органи влади роблять усе можливе для того, аби підтримати внутрішньо переміщених громадян, серед яких є й медичні працівники.

 Як повідомляють у прес-центрі департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, наразі в області працевлаштовано 20 лікарів та 18 медичних сестер, які приїхали на Житомирщину із зони проведення АТО. Зокрема,  в закладах охорони здоров’я області вже працює 4 хірурги, 4 лікарі первинної медико-санітарної допомоги, 3 рентгенологи, 3 лікарі швидкої медичної допомоги, 2 педіатри, а також 8 медичних сестер ФАПів, 6 медсестер стаціонару, 2 рентгенлаборанти.

 У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації  триває робота щодо якнайшвидшого вирішення питання працевлаштування медичних працівників з Донецької та Луганської областей. Зокрема, формується відповідна база даних про медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних фахівців із зони АТО з підтвердженням факту їхньої роботи у закладах охорони здоров’я, наявності відповідної освіти, атестації та підвищення кваліфікації за конкретною спеціальністю.