Топ 5 важливих економічних новин України

4 Березня 2015 14:16
vgolos.com.ua

vgolos.com.ua

КУРСИ ВАЛЮТ

Гривня вже кілька днів поспіль зміцнюється, а валюта відповідно дешевшає. Офіційний курс долара становить 24,82 грн. Євро також “полегшав” більш ніж на дві гривні і тепер коштує 27,86. На “чорному” ринку ціни дещо інші. Там долар обійдеться від 25,10 грн, а за євро доведеться викласти щонайменше 28 гривень.

ВАРТІСТЬ БЕНЗИНУ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 26,73 грн. У залежності від заправок мінімальна вартість цього пального складає 25 з половиною гривень. Найвища ж ціна А-95 – майже 28 гривень за літр.

НОВІ ТАРИФИ

В Україні затвердили нові тарифи на газ для населення. Блакитне паливо подорожчає майже в три з половиною рази. В опалювальний сезон ціна буде такою: 3,60 грн за один кубометр газу українці платитимуть, якщо споживатимуть менше норми, що складає 200 кубометрів на родину. Якщо норму перевищено – ціна на газ становитиме 7,188 грн за один кубометр. Таку ж суму за газ населення платитиме у літній період – з 1 травня по 30 вересня – незалежно від обсягів споживання. Нові ціни почнуть діяти вже 1 квітня. Крім того, через місяць в Україні також зростуть тарифи на світло та тепло. Деталі читайте в спецтемі “Нові тарифи на газ, тепло і світло. Як отримати субсидію та зекономити” на ТСН.ua за цим посиланням. Кабмін на місяць подовжив терміни опалювального сезону

ДЕРЖДОПОМОГА ДІТЯМ

В Україні встановили держдопомогу дітям від народження до трьох років. Вона складатиме 250 гривень на місяць. Цю суму отримуватимуть малюки із малозабезпечених родин. Раніше матеріальну допомогу надавали лише дітям від трьох років, однак влада вирішила розповсюдити цю норму і на немовлят.

“МІГРАЦІЯ” ЗАРОБІТЧАН

Українські заробітчани міняють Росію на Європу. Експерти вважають, що географію трудової міграції скоординували воєнні дії в Україні. Якщо раніше східний та західний напрямки були однаково популярними, сьогодні більшість заявок на працевлаштування за кордоном надходить саме в бік Європи. Найпривабливішою для заробітчан залишається Польща. Лише у 2014-му на роботу в цю країну виїхало понад 20 тисяч українців. Популярністю також користуються Німеччина, США та Канада.

Джерело: TCH.ua