В Житомирі презентували кінострічку про “кіборгів”

8 Березня 2015 14:11
zhitomir.info

zhitomir.info

“Добровольці Божої чоти” так називається кінострічка, яку знімали протягом трьох місяців в зоні бойових дій, зокрема в селищі Піски і Донецькому аеропорту.

Фільм має особливе значення – бійцям добровольчого українського корпусу, в тому числі 5-му батальйону. У стрічці можна побачити і військовослужбовців Збройних сил України та десантників Житомирській 95-ки.

Розповідає один з режисерів фільму Леонід Кантер: “Це фільм про хлопців-добровольцях. Всі вони прийшли туди за власним бажанням, усвідомлюючи, що цей батальйон не має статусу, і тому вони не отримують ні довідки учасника АТО, ні зарплати. Основний удар у фільмі ми зробили на емоції. Намагалися зробити все, щоб глядач пережив ті емоції, які переживали, власне, бійці. У цьому фільмі дуже багато гумору, забавних сцен, розмов. Адже на війні дуже багато жартів, крім болю і смутку. Є багато розчарувань, і надії “.

До Житомира фільм вже встигли побачити кілька міст України, зокрема його показали навіть у Дебальцеве.

“Уявіть собі: вибухи були на екрані і вибухи були на вулиці. Так само рації попрацювали і на екрані, і зовні. На той момент всього 17 чоловік побачили цей фільм. Але це було не дарма. А знаєте чому, зараз боротьба йде за кожного українця, за кожне свідомість, за кожну пару очей “, – сказав режисер монтажу В’ячеслав Попов.

Щодо Житомира, то на прем’єрі фільму кінотеатр був переповнений. Коли в зал, який був наповнений до країв, зайшло ще кілька взводів курсантів, адміністрація кінотеатру прийняла рішення про прокат стрічки з 12 по 18 березня, продовжує Леонід Кантер: “У нас немає можливості вивішувати величезні білборди. Але сьогодні тут повний зал. З 12 го числа фільм буде йти в прокаті шість днів. Якщо кожен з вас розповість про нього своїм друзям, то кожен зможе сходити на показ “.

До того ж, після перегляду стрічки в кінотеатрі влаштували благодійний збір коштів на подальшу рекламу фільму, але вже за кордоном. Всього за вечір вдалося зібрати 8000 гривень.