З 6 квітня розпочнеться призов на строкову військову службу

9 Березня 2015 12:15
zhitomir.info

zhitomir.info

На Житомирщині триває другий етап четвертої хвилі часткової мобілізації, який розпочався в Україні 2 березня. За повідомленням обласного військового комісара Миколи Залесського, на даний час планові показники забезпечення мобілізаційного ресурсу області виконані на 28%.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Закінчується перший тиждень другого етапу, впродовж якого тривало оповіщення військовозобов’язаних. Більш активна фаза, за словами військового комісара, розпочнеться з 10 березня. Це призов, проходження медкомісії, направлення на полігони, підготовка, бойове злагодження, розподіл по військових частинах. Паралельно з проведенням мобілізації з 6 квітня розпочинається призов на строкову військову службу. Як повідомлялося, строкова служба в армії відновлюється з 2015 року. Її термін складатиме півтора року, а для тих, хто має вищу освіту, – 1 рік. Призиватимуть чоловіків віком від 20 до 27 років», – йдеться у повідомленні.

Завідувач сектором мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець повідомив, що під час попередніх хвиль мобілізації відбувалося оповіщення військовозобов’язаних і вивчення стану резерву. Хто не служив, піде на строкову службу. Строковиків не планують відправляти в зону АТО, це буде підготовка якісного резерву. Чисельність призваних на строкову службу по кожній області визначатиметься  найближчим часом постановою Уряду.

Чоловіки, призвані по мобілізації, після підготовки на полігонах  і бойового злагодження змінять в рамках ротації тих, хто захищав Батьківщину в найгарячіших точках держави. Михайло Горобець нагадав, що демобілізація розпочнеться з 10 березня.

«Ми практично готові до прийому військовослужбовців. У нас є відпрацьована дорожня карта працевлаштування та реабілітації військовослужбовців – учасників АТО. Працюють усі департаменти облдержадміністрації, щоб допомогти не тільки військовим, а й їхнім сім’ям», – зазначив посадовець.

За словами Михайла Горобця, повернуться не всі бійці, що підлягають демобілізації, він впевнений, що частина патріотично налаштованих військових залишиться служити.

Джерело: Житомир.info