Астрономи отримали докладне радіолокаційне зображення Венери

13 Березня 2015 10:27
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Для отримання зображення астрономи використовували знімки космічного апарату Magellan

Астрономи отримали найдокладніше на сьогоднішній день радіолокаційне зображення Венери. Про це повідомляється на сайті Національної радіоастрономічної обсерваторії.

Спостереження в оптичному діапазоні, що проводяться з наземних обсерваторій, показують Венеру, приховану хмарами в атмосфері, насиченою вуглекислим газом. Для того щоб спостерігати те, що приховано під нею, вчені застосували радіолокаційні методи.

Для отримання зображення астрономи використовували знімки космічного апарату Magellan, який з 1990 по 1994 роки здійснював дослідження Венери радіолокаційним методом.

Також вчені використовували радіотелескопи Обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко (завдяки яким в 1988 році були отримані перші радіолокаційні знімки Венери) і стометровий Грін-Бенк у Західній Вірджинії, що є найбільшим у світі повноповоротним параболічним радіотелескопом.

За допомогою нової радіолокаційної карти Венери фахівці сподіваються простежити зміни, які відбулися на цій планеті за час спостережень. За словами експертів, геологічні процеси (зокрема, вулканізм) могли відчутно змінити рельєф планети.

 

Джерело: Сегодня