У Житомирі може з’явитися цілий квартал для родин учасників АТО

13 Березня 2015 14:15
www.zhitomir.info

www.zhitomir.info

У районі Корбутівки з’явиться новий житловий квартал, де проживатимуть родини учасників АТО.

Про це повідомляє управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

«Реалізувати даний задум планується в межах вулиці Радонової-ЛЕП-провулку Шумському. Детальний план цієї території затвердили депутати Житомирської міської ради на засіданні 11 березня 2015 року. У новому житловому кварталі передбачено розміщення малоповерхової садибної забудови. Близько сотні учасників зможуть отримати тут земельну ділянку під будівництво», – йдеться у повідомленні.

Про новий квартал розповів начальник відділу планування та забудови управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради Петро Костюк.

«Нагальна необхідність використання цієї території пов’язана з великою кількістю  звернень житомирян-учасників АТО щодо відведення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво. Згідно із законодавством, учасники антитерористичної операції мають право на безоплатне першочергове отримання земельної ділянки. Тому в межах м. Житомира виділена вільна земельна ділянка для забезпечення цієї категорії громадян. Детальним планом передбачено розміщення близько ста ділянок землі саме для учасників АТО. Цей документ надає розмежування, планування вулиць і проїздів, після чого буде зроблено розбиття земельних ділянок по провулках», – зазначив Костюк.

На даній території передбачено зведення нових та продовження розпочатого будівництва двох- та п’ятиповерхових житлових будинків. Також у перспективі планується побудувати там дитячий садочок, магазини та інші соціально-побутові  об’єкти, облаштувати зону відпочинку для родин, які проживатимуть в новому житловому кварталі.

Житомир.info: На Корбутівці у Житомирі планують зробити житловий квартал для родин учасників АТО

Житомир.info: На Корбутівці у Житомирі планують зробити житловий квартал для родин учасників АТО

Фото з сайту міської ради

Джерело: Житомир.info