Невдовзі на вулиці Житомира виїдуть тролейбуси з Таллінна

16 Березня 2015 10:00
zt-news.org.ua

zt-news.org.ua

Про це на засіданні бюджетної комісії обласної ради повідомив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. За його словами, ці тролейбуси були не в такому гарному стані, як перші, закуплені в Чехії та Словаччині, тому з ними довелося ще попрацювати:
“Закуплені в Таллінні тролейбуси дещо старші за ті, які були придбані в Словаччині. Тому між Житомирським ТТУ і постачальником була укладена додаткова угода, згідно якої постачальник на заводі “Южмаш” в Дніпропетровську проводить капітальні ремонти цих тролейбусів перед їх передачею нашому ТТУ. На даний момент перших два тролейбуси вже поставлені в ТТУ, триває їх реєстрація, найближчим часом вони вийдуть на лінію”.
Впродовж березня і квітня надійдуть ще 15 тролейбусів, сказав Сергій Сухомлин. Загальна кількість тролейбусів, закуплених за 18 мільйонів гривень, виділених для цього обласною та міською радами, становитиме 33 одиниці. Правильність обраного шляху на оновлення рухомого складу ТТУ засвідчують фінансові результати: “Виручка ТТУ зросла з 62-63 тисяч гривень в день до 82-87 тисяч гривень”.
Перший заступник міського голови поінформував про подальші плани, спрямовані на покращення роботи електротранспорту. Зокрема, запровадження електронних квитків, що унеможливить безоплатний проїзд та дозволить вести облік пільговиків. Паралельно ведеться робота і по зменшенню кількості маршруток на центральних вулицях міста, запевнив Сергій Сухомлин.
Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації щодо зміни деяких приміських маршрутів, з центральних вулиць Житомира на паралельні будуть переведені 70 автобусів. А нова схема руху міських маршруток передбачає скорочення їх кількості з 233 до 181. Повідомляє Житомирська Хвиля