Волонтери потребують допомоги з перевезенням вантажів військовим

16 Березня 2015 09:49
www.zhitomir.info

www.zhitomir.info

Волонтери просять допомогти з перевезенням гуманітарної допомоги на Схід. Про це розповів голова бюджетної комісії Дмитро Кропачов на засіданні постійні комісії з питань бюджету і комунальної власності, що відбулося в п’ятницю, 13 березня.

За його словами, волонтерам сьогодні непросто відправляти вантажі в зону АТО. Якщо раніше машини їздили кожні 2 тижні, сьогодні все частіше виникає ситуація, коли вже зібрана допомога, є автомобіль, але немає коштів на бензин. Населення допомагає військовим продуктами, одягом, однак коштів збирають все менше. Люди їх просто не мають.

«До мене часто звертаються волонтери, і я сам як голова Центру волонтерської допомоги зіштовхнувся з цією проблемою – немає за що відвозити матеріальну допомогу в зону АТО», – зазначив Дмитро Кропачов.

Він запропонував розробити спеціальну програму або знайти інші механізми, щоб допомогти волонтерським організаціям, які дійсно працюють, із транспортуванням зібраної для солдатів допомоги.

Дмитро Кропачов також запропонував членам бюджетної комісії виділити 500 тис. грн. з обласного бюджету на потреби військових.

«У мене зараз звернення від 95-ї житомирської аеромобільної бригади, 30-ї механізованої бригади та військової частини – польова пошта В3231. Військові просять допомогти придбати необхідні речі – техніку, обладнання, одяг та взуття», – зазначив Кропачов.

Після обговорень члени постійні комісії з питань бюджету і комунальної власності підтримали пропозицію направити 500 тис. грн. на виконання Програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області. Пізніше мають розглянути на що саме, будуть спрямовані ці кошти.

Житомир.info: Волонтерам потрібно допомогти з перевезенням вантажів військовим, – Дмитро Кропачов

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Джерело: Житомир.info