У Житомирі проведуть нові тендери на закупку продуктів для дитсадків

17 Березня 2015 09:17
1.zt.ua

1.zt.ua

Заступник міського голови Олександр Бочковський спільно із начальником управління освіти 16 березня дали прес-конференцію, під час якої розповіли про ситуацію з харчуванням у дитячих садках Житомира.

Визнають, що проблеми є, але вина в цьому не керівництва навально-виховних закладів чи місцевих посадовців, а постачальників, які відмовилися надавати продукти за цінами, передбаченими результатами тендерів. Зокрема, для 8 продуктів довелося шукати замінники у спеціальній таблиці, а дещо батьки купують за власні кошти допоки не проведуть  новий тендер на їх постачання.

Дитсадки залишилися без деяких видів круп, риби, олії, вершкового масла. Замість рибиних страв дітям пропонують яловичину, а от інші продукти купують поки за батьківські гроші, але очікують, що з квітня ситуація виправиться. На тедери по поставці фруктів заявники не зявилися, тому і з це питання поки намагаються владнати.

Бочковський каже, що ситуація з харуванням цілком контрольована і діти не голодують, тим паче запаси макаронів і картоплі є скрізь у великій кількості. Меню у дитсадках узгоджують на два тижні й за результатами двох місяців поточного року виконання норм натуральності становить 75-80 %.

Складна економічна ситуація внесла свої корективи і через здорожчання продукції 3-4 постачальники відмовилися надавати харчі за ціною, яка була вказана у документації тендеру, тому з ними розірвали угоди і застосовано штрафні санкції. Втім, недобросовісними цих постачальників не вважають, а лише констатують – ситуація форс-мажорна.

У міськраді на даний час створили комісію, яка займатиметься контролем якості харчування у дитячих садках. Батькам радять теж не лишатися осторонь цього питання і якщо якісь недоліки будуть помічені, повідомляти про це.

На сьогодні в дитячих садках міста харчується 12 419 дітей. З міського бюджету на це передбачено 19 мільйонів на рік. Цими грошима покривається 40 % вартості харчування, а решту – 60 % сплачують батьки.

У ясельній групі на харчування однієї дитини вдень йде 11, 90, у садовій – 18,10, а в санаторній – 23 гривні.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua