Як під Житомиром чиновники землю «роздавали»

18 Березня 2015 12:26
ruporzt.com.ua

ruporzt.com.ua

Поданий прокуратурою Житомирського району позов про визнання незаконними та скасування розпоряджень голови Житомирської райдержадміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 45 га вартістю 1,2 млн грн задоволено господарським судом області 16 березня цього року у повному обсязі.

Як повідомлялося раніше, у 2006 році райдержадміністрацією укладено з приватним підприємцем договори оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 45 га для рибогосподарських потреб на території Озерянківської сільської ради, терміном дії до 2016 року.

Однак, землю відведено з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки не здійснено проведення обов’язкової державної землевпорядної експертизи щодо можливості надання ставка в оренду та врахування наявних соціально-економічних наслідків.

Окрім цього, дозвіл надано на розробку технічної документації зі встановлення меж земельної ділянки площею 22 га, а затверджено документацію та передано в оренду удвічі більше – понад 45 га землі.

За втручання прокуратури порушення усунуто, 45 га земель водного фонду вартістю 1,2 млн грн повернуто у власність держави.