З квитанціями жителі області отримають бланки для оформлення субсидій

18 Березня 2015 12:27
ruporzt.com.ua

ruporzt.com.ua

Вже у квітні жителі Житомирщини отримають разом із платіжними квитанціями за житлово-комунальні послуги бланки документів для оформлення субсидій. Цього року система їх призначення максимально спрощена. Громадянам треба подати до органів соціального захисту населення лише два документи – заяву та декларацію.

Відтепер cубсидії призначатимуть на підставі задекларованих заявником даних. При цьому кожна родина з рахунком для оплати енергоносіїв двічі на рік отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії.

Нововведенням стало те, що скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій. Відтепер перешкодою для отримання пільг не буде наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів; наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні; здача в найм житлового приміщення; здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів.

Увага! Право на субсидії не мають родини, які здійснили одноразову покупку на суму понад 50 тис. грн. протягом року.

Урядові новації передбачають, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься не на 6, як було раніше, а на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення здійснюватимуть її розрахунок на наступний період автоматично.

За попередніми розрахунками, кількість сімей, які потребуватимуть субсидії, на Житомирщині цього року збільшиться в три рази і становитиме 181,8 тис. родин.

Нагадаємо, що цього року жителі Житомирщини вперше зможуть підрахувати розмір субсидії самостійно. На сайті облдержадміністрації буде встановлено спеціальний калькулятор, і кожен бажаючий отримає нагоду дізнатися про те, на яку суму оплати за житлово-комунальні послуги можна розраховувати