Соціальний захист учасників АТО в розвитку

20 Березня 2015 17:20

nikorupciji.org

nikorupciji.org

Президент України затвердив додаткові заходи щодо соціального захисту учасників АТО. Відповідний Указ підписав Петро Порошенко після зустрічі із головами обласних державних адміністрацій.

Відповідно до Указу, Уряд повинен невідкладно розробити та подати на розгляд Верховної Ради законопроект щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції, та статусу учасника війни – особам, які забезпечують проведення антитерористичної операції.

Також Кабмін має підготувати законопроект про посилення відповідальності керівників підприємств, установ, організацій за недодержання вимог законодавства щодо збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, місця роботи, посади і виплати заробітку.

Урядовці визначать порядок забезпечення житлом сімей учасників бойових дій, які загинули під час проходження служби в районі проведення АТО, опрацюють питання скорочення строків розгляду надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО, збільшення штатів психологів закладів охорони здоров’я, збільшення в госпіталях для ветеранів війни норм грошових витрат на харчування та медикаменти.

Обласні державні адміністрації мають посилити контроль за дотриманням роботодавцями соціальних гарантій військовослужбовців, які мобілізовані на військову службу в особливий період. Також на місцях учасників АТО забезпечуватимуть санаторно-курортним лікуванням, реабілітацією, сприятимуть в оформленні допомоги по безробіттю демобілізованим, надання послуг з працевлаштування, професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації.