Затверджено Стратегію розвитку Житомирщини до 2020 року

20 Березня 2015 15:16

serg-klymenko.narod.ru

serg-klymenko.narod.ru

19 березня під час 30 сесії обласної ради депутати затвердили Стратегію розвитку Житомирської області на період до 2020 року. Її завдання – перетворити Житомирщину у регіон сталого економічного розвитку, зростання багатогалузевої промисловості та сільського господарства, посилити конкурентних позицій з безпечними умовами проживання.

З урахуванням теперішнього соціально-економічного розвитку Житомирщини, оптимального використання всіх її ресурсів Стратегія передбачає три основні напрямки.

Перший – розвиток промисловості, сільського господарства, зміцнення малого та середнього підприємництва, ріст інвестиційного потенціалу.

Другий спрямований на розвиток сільських територій та територій навколо міст області.

Третій має на меті підвищення стандартів життя населення.

Для розробки Стратегії розпорядженням голови облдержадміністрації від 23 жовтня 2014 року №308 було утворено робочу групу, до складу якої увійшли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесу, наукових установ та громадських організацій.

Проведено соціально-економічний аналіз області та оцінку структурних економічних і соціальних умов.

Стратегія розвитку Житомирщини розрахована на 6 років і представляє область у майбутньому як промислово-аграрний регіон, що демонструє сталий економічний розвиток, зростання багатогалузевої промисловості та сільського господарства, посилення конкурентних позицій. Це бласть із безпечними умовами проживання, у якій кожна територіальна громада має умови для розвитку та підвищення стандартів життя