Громадян РФ обмежать у веденні бізнесу в Україні?

22 Березня 2015 16:48
businessua.com

businessua.com

Верховній Раді України пропонують внести зміни в закон “Про природні монополії”, заборонивши громадянам Росії володіти підприємствами, які відносяться до цієї категорії.

Про це повідомив народний депутат Андрій Левус.

“Російські компанії продовжують нарощувати свою присутність в нашій країні. Щоб уникнути подібних дій і мати моральне право вимагати від Європи і цивілізованого світу санкцій, Україна сама повинна робити рішучі кроки в боротьбі проти агресора”, – зазначив Левус.

“Ми підготували законопроект, згідно з яким російському олігархічному окупаційному бізнесу буде заборонено володіти українськими обленерго, облгазами та іншими природними монополіями”, – додав він.

Зокрема, нардеп зазначив, що на сьогодні російський олігарх Олександр Бабаков володіє десятьма українськими обленерго: “Цей чоловік – депутат Держдуми РФ, який особисто голосував за анексію Криму та фінансував сепаратистський рух”.

За словами Левуса, законопроект передбачає обов’язкове визначення кінцевого власника перед приватизацією будь-якого об’єкта, що належить до переліку природних монополій. Якщо бенефіціар буде визнаний російським резидентом, то приватизація такими суб’єктами бізнесу буде заборонена.

Джерело: businessua.com