Як проходить посівна на Житомирщині

22 Березня 2015 15:46
ruporzt.com.ua

ruporzt.com.ua

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, по всіх категоріях господарств області вже засіяно ранні ярі зернові культури на площі 3,2 тис. га (5% до прогнозу), з них: пшениці – 0,6 тис. га (7% до прогнозу), ячменю – 0,6 тис. га (2% до прогнозу) та вівса – 2,0 тис. га (8% до прогнозу).

На площі 14,8 тис. га підготовлено ґрунт під посів ярих культур, на 27,8 тис. га проведено закриття вологи, на 2,5 тис. га – веснооранку, на 500 га – ремонт озимих зернових, на 100 га – багаторічних трав, а на 22,5 га здійснено підрізку кореневищ хмелю.

Окрім цього, у всіх господарствах області озимі зернові культури підживлено на площі 106,7 тис. га (81% до прогнозу), в тому числі: пшеницю – на площі 89,6 тис. га (83% до прогнозу), жито – 12,8 тис. га (67% до прогнозу) та ячмінь – 4,3 тис. га (88% до прогнозу).