Викладачі ЖДУ ім.І.Франка стали членами Літературного товариства ім. Адама Міцкевича в Варшаві

23 Березня 2015 14:58
1.zt.ua

1.zt.ua

Викладачі ЖДУ ім.І.Франка  В. О. Єршов та В. С. Білявська та Ю. Л. Кацемба стали дійсними членами Літературного товариства імені Адама Міцкевича в Варшаві (Towarzystwо Literackie im. Adama Mickiewicza).

Товариство, яке з’явилося у Львові більше як 120 років тому, має давні наукові традиції та глибоку методологічну школу. Первинно сформувавшись як центр міцькевичознавства, Товариство поступово охопило своєю діяльністю всі напрямки розвитку, наукові й освітні стратегії поступу польської літератури.

З об’єднання, первинною метою якого було дослідження життя і творчості видатного поета, виросло історико-літературне товариство з амбіційними науковими намірами дослідження історії польського літературного процесу в цілому з особливим осягненням творчості А. Міцкевича.

Головою товариства є відомий літературознавець, доктор ґабілітований проф. Г. Борковська, добре знайома житомирянам завдяки її участі у роботі Міжнародної наукової конференції «Універсум Юзефа Ігнація Крашевського», яку організувала та провела кафедра теорії та історії світової літератури ІФЖ у жовтні 2012 р.

Варто зауважити, що лише п’ятьом українським науковцям, у тому числі трьом житомирянам, випала висока честь набути членства у славетному науковому Товаристві.

Джерело: 1.zt.ua