У Житомирі дитячі спортивні майданчики встановлять лише у найкраще прибраних дворах

30 Березня 2015 15:09
zt-news.org.ua

zt-news.org.ua

Своїм обов’язком взяти участь у загальноміському прибиранні міста вважає Катерина Терещук. Дівчина та ще близько 40 молодих людей із Духовної недільної школи Свято-Михайлівського Кафедрального Собору, суботнього ранку у рамках загальноміського благоустрою вийшли прибрати вулиці та двори міста.

«Поки наші хлопці на Cході роблять свою добру справу, ми не пасемо задніх і намагаємося власними силами долучитися та попрацювати на благо нашої країни», – розповідає Катерина.

Долучився до молодіжки Свято-Михайлівського Собору Сергій Сухомлин. Разом з настоятелем Богданом Бойко, перший заступник міського голови обкопував дерева, сіяв траву. Отець Богдан переконаний – об’єднати країну сьогодні можна тільки працею.

«Кожен сидить в «ящику», кожен сидить в комп’ютері, в телефоні і не знає хто в нього є сусід. Він можливо потребує небагато, купити йому буханку хліба і трішки молока. Це є наша проблема сьогодні, ми забули, що ми є образ і подоба Божа. Ми забули, що кожна подоба Божа потребує маленької підтримки, багато не треба. Господь сказав: Хто дасть в Ім’я Моє кухлик води, буде мати велику нагороду на Небі. І от ми сьогодні над цим працюємо. Важливо, щоб ми всі разом працювали на Україну».

По завершені робіт в одному з міських дворів, Сергій Сухомлин попрямував до парку культури та відпочинку ім. Гагаріна. Там, паралельно, санітарним прибиранням займались вимушені переселенці із Донецька. Висловити вдячність міській владі та житомирянам за теплий прийом, Олександр Шевченко вирішив старанною працею над благоустроєм Житомира.

«Житомиряни допомагають нам дуже сильно та відкрито, нам це сподобалось, чому не відгукнутись. Ми відгукнулись допомогти», – ділиться Олександр Шевченко.

Пізніше, Сергій Сухомлин разом з депутатом міської ради Олександром Рабіновичем прибув за адресою пров. Вацьківський, 9. Там, у рамках загальноміського прибирання, на прохання мешканців, у дворі встановили ігровий спортивний дитячий майданчик. Приємним сюрпризом він став для 8 річного Іллі та його друга Вови. Хлопці навіть допомагали під час монтажу конструкції. Сергій Сухомлин переконаний, кожен сьогодні може докласти зусиль аби зробити Житомир чистим та комфортним для життя, а весняний загальноміський благоустрій – є для того чудовою нагодою.

«Необхідно проявити активність , піднятися з дивану, вийти у двір і просто посадити дерево, упорядкувати клумбу і поставити дитячий майданчик. Ось саме цим ми сьогодні і займаємось. Перед усім – це відчуття, що ти живеш у чистому та комфортному місті, це внутрішній спокій, це все ж таки надія на зміні в країні, і в місті. І ці заходи направленні в першу чергу саме на це».

За декілька місяців у Житомирі буде встановлено близько 60 таких майданчиків. Сергій Сухомлин каже, що принцип за яким будуть обиратися двори, де розташуються дитячі ігрові спортивні конструкції – простий:

«У рамках місячника з благоустрою міста, упорядкування прибудинкових територій – ті двори, які найбільш якісно приберуть свою територію, приведуть її у порядок, надішлють нам фото, саме у ті двори ми і поставимо майданчики».

Фото з благоустрою дворів та прибудинкових територій можна надіслати на електронну адресу Сергія Сухомлина: si.sukhomlyn@gmail.com

У найкраще прибраних дворах міста будуть встановлені дитячі спортивні майданчики
У найкраще прибраних дворах міста будуть встановлені дитячі спортивні майданчики
У найкраще прибраних дворах міста будуть встановлені дитячі спортивні майданчики
У найкраще прибраних дворах міста будуть встановлені дитячі спортивні майданчики

 

У найкраще прибраних дворах міста будуть встановлені дитячі спортивні майданчики