Бійці 26-ї бригади передали привіт тим, хто уникає мобілізації. ВІДЕО

31 Березня 2015 10:51
1.zt.ua

1.zt.ua

Бердичівські артилеристи вирушили до зони антитерористичної операції. Близько п’ятдесяти чоловіків у складі протитанкового дивізіону в армії опинилися переважно вдруге. Про це йдеться у сюжеті телеканалу “ВІК“.

Отримавши повістку, проходили підготовку у різних навчальних центрах країни. Остаточне бойове злагодження підрозділів проходило у Бердичеві. Перша та третя батареї проходили його тут майже півтора місяці. У процесі навчалися артилерійській справі, адже не усі мобілізовані ними є. Тепер службу нестимуть на сході країни. У батареях – чоловіки з різних областей держави. Але усі переконані: Україна – це неподільна країна і захищати її – обов’язок кожного чоловіка.

За час перебування у Бердичеві чоловіки зізнаються: як місто, так і частина їм сподобались, адже мають з чим порівняти. За плечима у кожного – військова служба. У когось – в Чехословаччині при Радянському Союзі, в інших – у незалежній Україні чи у Російській Федерації.

На усіх чекають вдома рідні. Дехто із мобілізованих міг лишитися вдома, адже, відповідно до чинного законодавства, якщо маєш трьох неповнолітніх дітей, ти у праві це зробити. Така ситуація у військового, родом з Миколаївщини.

Уже зараз у кожного з них є радше не прізвисько, а позивне ім’я для зв’язку. Цар, Рудік, Пахан, Дід, Підривний, – усе, кажуть, саме випливає з буденного життя.

Перед від’їздом військові не забули передати привіт тим, хто уникає мобілізації, ховаючись від повістки.

Джерело: 1.zt.ua