Українці планують випустити власний спортивний автомобіль. ФОТО

31 Березня 2015 15:06
businessua.com

businessua.com

Запорізька компанія Askaniadesign Carstyling Studio взялася за найгучніший автомобільний проект України – розробити власний суперкар.

Студія Askaniadesign Carstyling Studio – вже не новачок у проектуванні автомобілів. Компанія є спадкоємицею ПП «Розвиток», підприємства Запорізького автозаводу, і раніше займалася розробкою і тюнінгом автомобілів.

Питання назви першого українського суперкара поки залишається відкритим, відомо лише робоча назва – «Перший спорткар України N1». Технічні характеристики автомобіля поки на розголошуються.

«Перший макет українського суперкара ми вже зробили, і він зараз перебуває у запорізькому автомузеї. Макет виконаний з технопластика і пофарбований спецкраской. Але ми вирішили оновити створений макет і зробити сучасний дизайн, за яким і будемо створювати перший справжній український спортивний автомобіль. Зараз ми працюємо над створенням тривимірної моделі, пишемо спеціальні програми для того, щоб втілити нашу ідею в життя. Технічні характеристики поки повідомити не можу, так як ми готуємо сюрприз», – каже автор проекту Роман Сухоруков.

Вартість автомобіля поки не називають, проте запевняють, що український суперкар буде набагато дешевше автомобілів всесвітньо відомих брендів, наприклад, Ferrari і Lamborghini. В залежності від технічних характеристик суперкар буде коштувати від 50 000$ до 150 000$.

Компанія Askaniadesign Carstyling Studio обіцяє представити концепт першого українського спорткара вже в травні 2015 року.

А поки компанія пропонує ознайомитися з зображеннями майбутнього суперкара.

5664_1043564.jpg (41.39 Kb)

1738_ua_car.jpg (.84 Kb)

Джерело: BusinessUA.Com